Kruid en Lichaamsverzorging


home

kruiden

agenda

cosmetica

kinderfeestjes

contact

disclaimer


Natuurlijke cosmetica zelf maken


In cosmetica produkten worden allerlei stoffen verwerkt die al dan niet schadelijk kunnen zijn. Of sommige stoffen schadelijk zijn, zijn de meningen nogal eens verdeeld. Uit voorzorg kun je het beste kiezen voor natuurlijke cosmetica. Hiervan zijn er steeds meer in de winkel te verkrijgen. Mocht je het echter te duur vinden dan is het ook heel goed mogelijk om natuurlijke cosmetica zelf te maken.Goudsbloemzalf kun je op veel manieren maken, maar een makkelijke manier om hem zelf te maken vind je hieronder:


10 gram gele bijenwas

90 gram goudsbloemolie

enkele druppels lavendel etherische olie


Weeg eerst de gele bijenwas af in een hittebestendig (jam)potje. Weeg vervolgens in hetzelfde potje de goudsbloemolie af.

Verwarm dit al roerend in een pan met heet water. Laat het water (net) niet koken, want als het water te hard kook kan het zijn dat je potje kapot kan gaan. Als de bijenwas gesmolten is roer nogmaals goed door en voeg de druppels etherische olie van lavendel toe. Roer deze nog even goed door en giet vervolgens in 1 of meerdere zalfpotjesAllergie

Regelmatig kom ik mensen tegen die allergisch zijn voor cosmetica produkten uit de winkel. Als je zelf je cosmetica maakt kun je zelf kiezen wat je er wel en wat je er niet in doet. Zo kun je ook de ingredienten weg laten of vervangen waar je niet tegen kunt. Heb je een speciale wens dan is het verstandig op van te voren contact op te nemen wat de mogelijkheden zijn.